
OM ANNE
Anne van Wijland är en passionerad barnpsykolog från Nederländerna med en Master of Science (MSc.) och licensierad tränare från Topper Kurs. Hon arbetar för den holländska företaget Stichting Kanjertraining för att internationalisera den holländska utbildningen och uppfylla sin svenska dröm. Med sin bakgrund, engagemang och expertis är Anne den drivkraften bakom implementeringen av Topper-undervisning i Sverige.
Annes familj består av sambon Robert-Jan Maat och deras tre barn, Gijs, Koos och Robine. År 2017 tog de ett spontant och äventyrligt steg och flyttade till Sverige, där Anne snabbt lärde sig svenska. Hennes professionella resa tog fart på BUP Kristianstad och 2022 grundade hon Topper Kurs AB, vilket utvecklades till Topper Kurs & Utbildning AB år 2025.
Anne brinner för att hjälpa barn och unga att blomstra. Det bästa hon vet är att göra det tidigt i livet och på ett sätt så att alla barn har lätt tillgång, som i skolan. Anne fokuserar på förebyggande arbete där man kan stärka både barn och personal och därmed bidra till att öka den psykiska hälsan hos våra barn och unga i Sverige. Tillsammans kan vi bygga en ljusare framtid!
Om du har några frågor om Topper Kurs, besök gärna webbplatsen (www.topperkurs.se) eller kontakta Topper-tränaren.
Anne Sophie van Wijland
0722-04 91 48
Mail: topperkurs@gmail.com

Genom att implementera projekt Topper kurs i skolsystemet samt förskolor, vill vi bidra till en ökad psykisk hälsa bland barn och unga i Sverige.
För psykisk hälsa berör alla, och lösningar till problemet måste därför vara breda och inkludera hela samhället. (För)skolan är en viktig och unik arena därför att här samlas alla barn och unga under vardagen
TOPPER KURS är ett psykosocialt vårdprogram som ges på skolor under och/eller efter skoltid och på förskolor under vardagar, vilket gör att programmet är lätt tillgängligt. Kursen är lekfull inriktat för barnen
.
Vi vill:
▶ Bryta trenden med ökad psykisk ohälsa och bidra till barnens välbefinnande och en ökad psykisk hälsa bland barn/unga i Sverige.
▶ Minska gapet mellan vården i (för)skolan och allmänna vårdtjänster.
▶ Skapa och erbjuda jämlik, hållbar, nära och lättillgänglig vård och omsorg av god kvalitet.
▶ Fånga upp barn/ unga som inte mår bra innan de utvecklar allvarliga psykosociala problem.
▶ Minska psykisk ohälsa i ett tidigt skede i livet.
▶ Förebygga psykosocial problematik samt satsa på ett mer
hälsofrämjande samhälle och levnadsätt.
▶ Skapa en trygg (lärande)miljö på förskolan/ skolmiljö samt uppnå bättre skolresultat.
▶ Göra en stor skillnad för ett stort antal barn/ elever på en strategisk nivån.